Bredbånd internet er som regel forkortet til ‘bredbånd’. Det fungerer ved en høj hastighed og er en internet tjeneste som tilbyder adgang til en høj mængde data igennem trådløs teknologi. Sammenlighed med den dial-up baserede forbindelse med et 56k modem, så er bredbånd meget hurtigere, samt enklere og mere effektivt at bruge.

Bredbånd internet er hurtigt blevet en af de mest populære måder hvorpå man kan modtage tjenester fra internet tjeneste udbydere. Med de mange tjeneste udbydere som findes nu til dags, hvordan vælger man så den bedste?

At vælge den bedste tjeneste har normalt meget at gøre med området og budgettet som den interesserede kunde sidder inde med. På nuværende tidspunkt kan bredbånd købes igennem kabler, telefoner eller satellit firmaer. Hver eneste udbyder har forskellige cost-benefit modeller som normalt er baserede på krav indenfor forbrug og efterspørgsel.

Der findes to pålidelige kilder som indtil videre har vist sig at være gode muligheder for internet abonnenter. Disse kilder er kabel og DSL (Digital Subscriber Line). Bredbånd internet tjeneste igennem kabel er som regel hurtigere end DSL tjenesten. Hastigheden afhænger af hvor meget kablet bliver brugt samt priserne for kablets modem som internet tjeneste udbyderen tilbyder.

På den anden side, så er DSL en tjeneste udbyder som benytter en typisk telefonlinje. Systemets opstrøms og nedstrøms kapacitet er passende, men for at bæredygtige hastigheder og tjenesten af denne slags teknologi kan virke, så skal hjemmet eller området ligge indenfor telefon udbyderens arbejdsområde. Mange områder ude på landet kan ikke benytte DSL tjenester da telefon udbyderen endnu ikke dækker deres område, på grund af den store distance ud til de fjernliggende hjem fra de store, kompakte samfund. Bor man i byen er DSL dog en god mulighed at benytte. DSL koster omtrent ligeså meget som den tilsvarende tjeneste indenfor kabler.

Den mest bærbare mulighed af disse tre er, uden tvivl, den satellit baserede tjeneste. Dog er det også den langsommeste og mest uforudsigelige internet kilde. Internet adgang via. satellit bredbånd er udsendt via. en satellit disk, sammen med andet specielt udstyr som kan transmittere de digitale signaler til disken. Denne slags bredbånd internet tjeneste er langt bedre end den dial-up baserede tjeneste, men den tilbyder ikke en pålidelig ydeevne ved høj hastighed. Modtagelsen af signalet er inkonsekvent og vil højst sandsynligt svinge, hvilket gør at satellit bredbånd service er et dårligt valg hvis man ønsker at streame video eller lyd. På den anden side, så er satellit bredbånd teknologi meget fleksibelt og kan bruges hvor som helst. Denne funktion gør at denne internet tjeneste er et meget godt valg og fungerer fint som en alternativ internet kilde ude på landet, hvor man sjældent kan modtage DSL eller andre internet tjenester.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *